Slideshow-andante-uitvaart-2
Aangepast
Andante-Uitvaarten-Utrecht
uitvaart
Slideshow-andante-uitvaart

Andante is een van oorsprong Italiaanse muziekterm die aangeeft in welk tempo een muziekstuk gespeeld moet worden. Letterlijk betekent het rustig gaand.

Team Andante

Andante is een onafhankelijke en kleinschalige uitvaartonderneming, die op persoonlijke wijze en met respect zich inzet bij het verzorgen van de uitvaart van uw dierbare.

Goed afscheid nemen helpt in het verder kunnen leven met dit verlies en hierbij ondersteunen wij u graag.  

Andante staat open voor de tradities vanuit verschillende religies, culturen en levensovertuigingen.

 

Chantal van Gijssel en Angelique Jonkheid

Sinds 1 april 2023 hebben wij het mooie bedrijf Andante Uitvaartbegeleiding overgenomen van Corry Roest.Team Andante
 

Chantal van Gijssel

Andante TeamSinds oktober 2010 ben ik werkzaam bij Andante Uitvaartbegeleiding en heb in de loop der jaren meerdere opleidingen gevolgd en veel praktijkervaring opgedaan.

Ik heb altijd al een grote interesse voor het vak gehad, maar ik vond mezelf nog te jong en te weinig levenservaring hebben om dit vak op een goede manier uit te kunnen oefenen.

Na het overlijden van mijn moeder in 2009 heb ik toch besloten om me meer in het uitvaartvak te gaan verdiepen. Vooral omdat ik geen goede ervaringen had met de begeleiding van deze uitvaart.

Er was slechts contact bij het eerste gesprek en op de dag van de uitvaart. Dit kan op een hele andere manier en veel beter.

Doordat je dagelijks contact hebt met de nabestaanden bouw je een vertrouwde band op met de familie. Door goed te luisteren naar de verhalen en wensen, kun je er een hele persoonlijke uitvaart van maken, die goed past bij de overledene en de nabestaanden.

 

Angelique Jonkheid

Andante teamVanaf juni 2018 heb ik de unieke kans gekregen om aan te mogen sluiten bij Corry en Chantal, ofwel bij het team van Andante Uitvaartbegeleiding.

Sinds 2005 ben ik werkzaam geweest als praktijkmanager in een tandartsenpraktijk.

Begeleiden, organiseren en met mensen omgaan waren in deze functie factoren die mij altijd erg aangesproken hebben en welke ik altijd met veel enthousiasme en passie heb uitgevoerd.

Echter, er was toch altijd een sluimerend gemis. Ik wilde ook graag iets voor andere mensen kunnen betekenen, mensen bijstaan in moeilijke tijden en zorgen voor de ander.

Werken in de uitvaart heeft bij mij altijd een speciaal plekje gehad, maar gezien mijn leeftijd en onervarenheid heb ik er toch voor gekozen dit steeds weer voor me uit te schuiven. Maar wat ben ik dankbaar dat ik uiteindelijk toch de keuze heb gemaakt om dit prachtige vak te gaan leren en te gaan doen!

Met veel enthousiasme heb ik de opleiding gevolgd en afgerond en in de loop der jaren veel praktijkervaring opgedaan.

Alles komt uiteindelijk bij elkaar; ik mag begeleiden, organiseren, families bijstaan en er zijn voor de ander. Ik kan verdriet niet verminderen of wegnemen, maar ik mag en kan wel bijdrage aan een mooi, liefdevol en verzorgd afscheid. 

Corry Roest

Team AndanteVele jaren heb ik op de afdeling Burgerzaken van de gemeente Oudewater gewerkt, waar ik vooral persoonlijk contact had met de inwoners. In die periode heb ik gemerkt dat mijn kracht en ambitie ligt bij het regelen, ondersteunen en zorgzaam zijn voor mensen. Het menselijk contact staat eigenlijk altijd centraal. Vandaar dat ik naast mijn werk jaren vrijwilliger ben geweest bij verschillende organisaties. 

Het was dan ook een logisch gevolg dat ik in 2008 bewust koos voor de uitvaartbranche. Na gedegen opleidingen en praktijkervaring ben ik gestart als zelfstandige ondernemer. In de praktijk blijkt dat je als vrouw in deze branche meer te bieden hebt.
Ik vind het heel fijn om samen met de familie een uitvaart vorm te geven die recht doet aan de overledene en die voor u als naasten waardevol is. Ook een partner, kinderen, kleinkinderen en zeer goede vrienden kunnen daarin een rol spelen en ik vind het belangrijk om hen daarin te betrekken. Zo wordt het een afscheid, waarin eenieder de overledene herkent. 

Zelf heb ik op jonge leeftijd mijn vader en m’n allerbeste vriendinnetje verloren. In die tijd werden kinderen veel minder bij een uitvaart betrokken. Uit eigen ervaring weet ik dat die betrokkenheid onderdeel uitmaakt van het rouwproces en de verwerking ervan. Op een gegeven moment word je toch met jezelf geconfronteerd, ook al komt dat soms jaren later.


Daarom is het zo belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen. 

Aandacht is tijd Aandacht neemt de tijd Ze jaagt niet op Ze overhaast niet

© Andante Uitvaartbegeleiding | Privacy | Cookies | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM.nl