Slideshow-andante-uitvaart
Aangepast
Slideshow-andante-uitvaart-2
Overigen-Andante-Uitvaart
Andante-Uitvaarten-Zuid-Holland

Andante is een van oorsprong Italiaanse muziekterm die aangeeft in welk tempo een muziekstuk gespeeld moet worden. Letterlijk betekent het rustig gaand.

Kinderen betrekken bij een uitvaart

Speciale aandacht vragen kinderen in een familie waar iemand is overleden. Kinderen rouwen heel anders dan volwassenen. Ze rouwen meer in stukjes. Net als bij volwassenen is het voor hun rouwverwerking goed om ze bij een uitvaart te betrekken. Dit kan op veel manieren passend bij de leeftijd van de kinderen. Sommigen willen bij opa een tekening in de kist leggen, andere kinderen een kaarsje aansteken naast opa of een mooi lint maken voor aan de kist of het bloemstuk. Ook het beschilderen van de uitvaartkist is mogelijk.

Samen met u begeleiden we de kinderen bij een uitvaart

Ouders hebben vaak zelf ook veel vragen rondom het overlijden. Zoals: hoe vertel ik het de kinderen? Kunnen ze het aan om de overledene te zien of aan te raken? Hoe vertel ik wat cremeren is? Wij helpen u graag en adviseren u graag over diverse mooie boekjes die wij uitlenen (voor peuters tot en met pubers) en bijvoorbeeld het gebruiken van troostknuffels, -doosjes en werkboeken.

Een kind verliezen

Helaas...... Kinderen kunnen zelf ook sterven. Dit is een zeer ingrijpende gebeurtenis voor de ouders, broertjes en zusjes,  grootouders, maar ook voor vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes. Het is niet voor te stellen hoe dit voelt.

Thuisopbaring van uw dierbare kind

Wij hebben ruime ervaring met het begeleiden van uitvaarten van baby's en kinderen. Bij baby's denken we al aan kindjes vanaf 24 weken zwangerschap. Juist ook bij (premature) baby's en kinderen is een thuisopbaring heel goed mogelijk en troostvol. Ouders en grootouders kunnen op deze manier zo veel mogelijk bij hun kindje zijn en ervoor ‘zorgen’.

We peilen uw verlangens en behoeften en denken mee in praktische mogelijkheden voor het hele gezin. Het maakt niet uit of een baby of kind thuis is overleden of in het ziekenhuis.

Andante Uitvaartbegeleiding logo
Andante Uitvaartbegeleiding
Aandacht is tijd Aandacht neemt de tijd Ze jaagt niet op Ze overhaast niet

© Andante Uitvaartbegeleiding | Privacy | Cookies | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM.nl